Tervezze újra a konyhájában készült ételeket!

Önben is biztosan felmerül, hogy miért kellene másként étkeznie? Amikor váltottam be kell vallanom, hogy nehezemre esett! Pedig számos előnnyel jár, ha konyhánkban is visszatérünk az alapokhoz:

A reformétkezés, reformkonyha vitathatatlan előnyei:

Sokan nincsenek tisztában a reformkonyha szó igazi jelentésével, értelmével, mint ahogy nagyon sokáig én sem voltam. Étkezésünk a napi események legfontosabbjai közé tartozik, bár mi ezt rutinszerűen, megszokásból végezzük.

Egyre többen keresik a megoldásokat problémáikra, s mondhatom, meg is találják a reformkonyha nyújtotta lehetőségek kapcsán. Több ágazata ismeretes a reformétkezésnek, mondhatnám kimeríthetetlenek a lehetőségek.

Maga a reform szó újítást, a haladás érdekében tett változást jelenti.

Így van ez a konyha területén is, hiszen amikor rájön valaki, hogy nem éppen helyesen táplálkozik, akkor újítani akar. Különösképpen ha "belekóstol", ha valóban megkóstol és kipróbál dolgokat.

A reformétkezés nem nélkülözhet semmilyen tápanyagot, de az arányokra, és a minőségre nagyon nagy hangsúlyt fektet. No, és a minőségre, meg az elkészítés módjára.

A főzés tudománya – szerintem – a vásárlással kezdődik. A jó alapanyag mindennek a feltétele. A másik elengedhetetlen dolog a tudás. Alapok nélkül hiába áll rendelkezésünkre a kiváló minőségű alapanyag. Ha viszont konyhatechnológiai műveletek sora találkozik a megfelelő alapanyagokkal, akkor bizony csodákat lehet művelni.

Számos példa bizonyítja, hogy valaki áttért a reformtáplálkozásra, és betegségek, problémák, tünetek merülhettek feledésbe ezáltal. Persze önmagában ez sem elég, mert a megfelelő mozgás, a lelki életünk, a szellemi dolgaink is befolyásoló tényezők, de a táplálkozással gyorsan, szembetűnően tudjuk befolyásolni egészségi állapotunkat, jóllétünket.

A helyes, egészséges táplálkozás nem megvonással jár, hanem éppenhogy olyan újdonságok megismerésével, bevezetésével, ami mind kulináris élvezet szempontjából, mind pedig egészségünk visszanyerése és megóvása szempontjából előnyös lehet.

Újat tanulni soha nem késő. Minden nap szerzek e témában új ismeretet, számomra ez egy soha véget nem érő tanulás. És amit én megtanultam, megtapasztaltam bevált, azt oly szívesen adom át bárkinek aki nyitott rá. Szívesen csinálom a főzőiskolákat, főzőklubokat, ismertetem meg az érdeklődőkkel a reformkonyha és más, egészségre nézve előnyös ételkészítés alapjait.

Név:
E-mail cím:*
Hogyan szólítsuk?:*
 

Szeretné megismerni a reforkonyha egyszerű de igen hatékony fortélyait?

Sorzatunkban a következő rafinériákkal ismerkedhet meg:

Reformkonyha alapjai
Mi is a reformkonyha
Édes élet cukor nélkül
Mindennapi kenyerünk egészségesebben
Leszámolás az adalékanyagokkal
Új lehetőségek nyomába

Segítsége Bíró Edit, gasztro blogger, aki hosszú éveken át
saját konyhájában készítette el azokat a csodákat, amikről beszél.